11. 9. 10

Too much volume 2

Ghost Animal;


So vam všeč tagi; under 2000 listeners, shoegaze, noise pop, california, duo, diy… potem vam bo prekleto všečen californijski duo, ki se s svojim prvim EP-jem In Your Room drži preverjeno uspešnega recepta za dobro glasbo (1kitarist/vokal + 1 bobnarka), a je s svojim fuzično lo-fi noise pop/punkom, še vedno zanimivo samosvoj in predvsem svež.
Hello to you too, Beautiful.
Dreams;

Zaradi osebne izkušnje, sem še posebno navezan na vse, kar je portugalskega. Pa čeprav njihovega undergrounda ne spremljam ravno najbolj često, mi sem ter tja pod ušesa skoči kaj zelo všečnega. Pred časom sem na facebooku že predstavil odličen lizbonski plagiat Interpolov UNI_FORM (ne bom še enkrat linkal), toda kot kaže so severnjaki bolj izvirni. Veliko bolj izvirni.
Sanjaški Dream se sicer fizično res da postavljajo v Porto, vendar njihova glasba njih, kakor tudi poslušalca odpelje veliko dlje kot je na sever države majhnih in bradatih.
V bolj pozorno obravnavo sem jih vzel zaradi odlične priredbe, še bolj odlične She’s Lost Control (Joy Division), ki sem jo po naključju zasledil med brskanjem po spletu. Njihov najnovejši Forgotten Thoughts EP je trenutno na spletu še nedosegljiv, medtem ko starejši, Simple Steps EP, že lep čas kroži po internetu.Všečna psihadelična fuzija popa in chillelektra.
Imajo pa tudi zanimiv blog, ki je bolj fotoblog kot pa klasičen bandblog.
Harlem;

Sodobni hipiji, kar je tudi njihov zadnji EP (Hippies, Matador Rec.), se z lahkoto postavijo ob bok Wavves, Best Coast ali Beach Fossils. Zvenijo zelo lo-fi pop, vendar garažni surf vpliv in zvok popa 60ih, dodata zvoku svojo dimenzijo, kar Harlem ne naredi več Texaški vendar pravi harlemski band z jajci in “additute-om”. Pred Hippiji je luč glasbene sivine ugledal Free Drugs;) EP.
:) zanimiv intervju
Architecture;

like čist carski duo, ki je 1/3 banda Panda Riot, ki je tud čist carski. Bojda naj bi v kratkem izpod njunih rok, glav in s tem povezanih zvočnih naprav, čist na potiho luč sveta ugledal prvi EP. Dreampop ki zveni kot ljubezen.
Plankton Wat;

V kolikor je Devendra Banhart, Dan Chasny (Six Organs of Addmitance) in Jack Rose, kateremu je zadnji album Shadows, Planktona, tudi posvečen, na vašem rednem seznamu, je Plankton Wat še eno ime Freakfolk ameriške scene, ki, v kolikor se še ni znašel na njem, skorajda obvezen.


SexJams;

Da, Wiena je v razcvetu. Kar nekaj dobre glasbe se je sproduciralo v zadnjih nekaj letih pod okriljem Noise Appeal Rrecords. Tudi SexJams niso izjema tega seznama.
Zelo Sonic Youth-ovsko, le da poje le Kim. Katie dejansko še zgleda malo kot Kim (v njenih precej boljših časih seveda), ampak ne glede. Kvaliteta dejansko ni sporna. Navkljub močnemu vplivu garažnih noise in grunge vplivov so dunajski dečki in deklica vse hvale vredni. 12.ga pa že v Menzi pri koritu, z bolj znanimi nintedocoreovci Les Trucs.

Ni komentarjev:

Objavite komentar