2. 11. 10

too much volume 4

Shield Your Eyes

simpatični trio iz Londona, ki je ravno pred nedavnim že drugič gostoval v Sloveniji, mi je padel v oči zaradi zanimive kitarske "drže" Stefa, kitarista in vokalista zasedbe. Pri večini svojih komadov namreč uporablja zgolj tri kitarske strune z zanimivo uglasitvijo. Čeprav bi jih prav z lahkoto opisali kot nekakšen math/prog rock, vas bodo sami kaj hitro popravili, saj le sami iščejo navdih in primerjave v progresivnem bluesu poznih 70-ih let.
Čeprav znajo z zametki svojih komadov spomniti na Mars Volto, je le ta primerjava vseeno prepavšalna in ni najbolj na mestu.
Pred nedavnim so fantje zamenjali tudi kitarista, kar je bilo na zadnjem koncertu v Gromki kar pošteno opazno, toda drive kitare in bobnov je vseeno vreden spoštovanja.
Še zanimivost; v dobrih treh letih odkar fantje igrajo so mel preko 230 špilov!

The Lift

isti večer, isti venue, povsem drug sound. Zanimiva fuzija štirih slovenskih fantov z vseh koncev in krajev slovenije. Nekakšni golobradi Demolition Group, čeprav gre vzporednice iskati predvsem pri saksofonskih linijah in zametkih kitarskih riffov. Drugače so The Lift mnogo več. V svojih komadih se srečujejo tako s ska vplivi (tistimi nenadležnimi ska vplivi), stoner in progressive rockom, kar prav lepo zaokrožijo v celoto s psihadeluičnimi vizualizacijami in antifašističnimi sampli. Brez basa, s klaviaturami!

Posnetek obeh zasedb s koncerta v Gromki se nahaja tule.

DES ARK;

Tale zanimiv band nam pred nos zopet pripelje [A]Infoshop 20.12.2010, v še eni ediciji akustičnih koncertov "ob čaju". Sicer trio, bomo tokrat videli v okrnjeni zasedbi, saj bo igrala in prepevala sicer glavna voklistka in kitaristka skupine Aimee Argote. S prefinjeno liričnostjo se sprehajajo po meji akustičnega popa in folka, vendar pa s še večjo lahkoto odplavajo v prave male melanholične rock ekspedicije. Sofisticirano, čutno in predvsem prijetno za uho in oko. Že decembra v Infhshopu. Dont miss her!

Naslednjič gostuje glasbenega zaupanja vreden mladenič v TMV guest edition 2...

Ni komentarjev:

Objavite komentar