5. 1. 11

Best, OFF!

WIN LETA:

Plošček leta; Liars - Sisterworld; ker ustrahuje! pozitivno ustrahuje! aja, pa zvok je čudovit!
komad leta: Foals - Spanish Sahara ker je genialen prikaz kako se pesem stopnjuje in poslušalca ter komad do vrhunca pripelje na najpomembenjši točki; na koncu!
koncert leta - Deerhoof, Kino Šiška 23.4. (support Repetitor); ker je dal koncert tolk ogromno več kolikor sem pričakoval.
najbolj memorabilen koncert leta - Arctic Monkeys, Zenit Munchen, 8.2. (support Mystery Jets): ker sem si sredi kocnerta zlomil nos in ga skoraj polovico preživel v ambulantnem zaodrju z dvema nemkama z zvitima gležnjema
cover art leta: Total life forever; ker je kul obuditev Nevermindovega coverja
videospot leta: M.I.A. - Born Free
film leta: Black Swan; ker je to zopet TO izpod rok Darrena Aronofskega in ker je ob misli da bo dva deseto filmsko popolnoma pozbabljivo leto, ob koncu le tega tako odlično presenetil, in ker je vonTrierjev Antichrist izšel lani in ker je le redko takšno filmsko leto kot je bilo 2008 :P
knjiga leta: Daniel Glattauer - Vsakih sedem valov, ker je vsebina votla in klišejska, toda ideja serviranja le te, tako zanimiva, da vseh 250 in nekaj strani poješ v parih urah. Ker je virtualnost analogna!
nož leta: Takeda Gyuto AS 240mm, ker je res kul! Ker ne bi bilo Sream 2, če bi Neve Campbell poznala tega lepotca.
avto leta: ker se tega, žal ne da ubesedit!

FAIL LETA:
nevšečen plošček leta; Niet - Trinajst; ker je vse to kar Niet nikoli ne bi smeli postati.
nevšečen film leta; Martin Scorsesejev Shutter Island, ker je prva ura filma dobesdna žaljitev za gledalca in ker so vizualni učinki na ravni študijskih projektov za povprečno oceno.
nevšečen videospot leta: Klaxons - Echoes; ker je tako "Killers-ovski", da zabolijo oči, in ker zaradi svoje dolgočasne banalnosti resno preizkuša meje vzdržljivosti ob gledanju.
nevšečen koncert leta: NewYoungPonyClub; 24.6. KŠ, ker bi raje videl CSS in ker kot medijsko prostituiran band tovrsten medijski hype upravičijo tudi na odru in dajo en velik nič.
uresničitev lanskoletne zaobljube: prenehanje s kajenjem - FAIL! ker je pač fajn pržgat sem ter tja

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar