29. 1. 11

Hail to the acoustics!

Slinast mikrofon, okrnjena zasedba, a zvok vseeno veličasten, intimno zbrana peščica, ki se morda ni niti zavedala, na kako posebnem dogodku se nahaja, magično mesto Pariz, Thom, črne tipke, kovinske strune, bele tipke, Jonny, air drummer, amp na najnižjem volumnu, lepi kadri, Ed, Colin in  Phil infiltrirani med publiko, malo govoričenja, velike besede, Radiohead drugače. So sploh lahko dvakrat enaki? Radiohead enako. Pričakovano nad pričakovanji. Preveliko hvalisanje. Z moje strani. Objektivnost je ostala na 00:54 sekundi. Poklon. Vdih. Video, repeat! 
Nikoli jih ni bilo na MTV Unplugged. Škoda! Morda bi bil, to tisti manjkajoči košček, ki bi, že tako ali tako nesmrtno oddajo Unplugged, spreobrnil v fetiš, v obsesijo. Morda bi bila Nirvana drugi najbolj znan gost oddaje. Morda!? Pustimo MTV.
Pariz pa je svoj "unplugged" dobil leta 2003. Thom Yorke in Jonny Greenwood nastopita sama. V enournem koncertu skozi akustične rearanžmaje pesmi, predstavita enajst pesmi, med njimi tudi odličina Fog, ki se skriva na šestem EP-ju skupine COM LAG (2plus2isfive), in ni bila nikoli izdana na kakšni izmed full lenght plošč.
Med koncertom se pojavi tudi dvakraten vklop v kratek intervju, kjer zvemo malce več o albumu Hail to the Thief in o tem, zakaj so Queen best off plate "rubbish". :)
zagotovo je posnetek, ki sodi v zbirko vsakega ljubitelja ... 
PS: blog se ne bo spreobrnil v Radiohead tribute, obljubim! :)

Video celotnega akustičnega koncerta s Pariza!

Ni komentarjev:

Objavite komentar