27. 1. 11

Oskarji 83

Nominacije so sedaj znane že kakšen teden, do uradnega "razpleta" 83. Academy Awardsov, pa nas loči še natanko mesec dni. 
Po lanskem pregledu vseh filmov in predčasni razglasitvi svojega favorita, sem se letos odločil ponoviti prakso, in pred uradnim glasovanjem, ponuditi svojega favorita in navesti razloge zakaj je tako. Nominacije s prav veliko presenečenji niso postregle, je pa razveseljivo dejstvo to, da za najboljši film ni bilo nominirano Ben Affleckovo skropocalo in izgovor za film, The Town. 
V zadnjih treh letih se pozna trend animiranih celovečercev, ki si vsako leto pridno prislužujejo nominacije, tako po lanskem Up, letos še Toy Story 3, ki mu marsikdo posveča veliko lepih besed. 
Po filmih kot so Pi, Wrestler, Requiem for a dream je svojo prvo nominacijo za najboljši film dobil, Darren Aronofsky, zagotovo eden najboljših režiserjev sodobnega časa. Končno! Kot že v navadi, sta med nominiracni letos zopet tudi brata Coen, s svojim novim westernom True Grit, največ nominacij letos pa je prejel Kings's Speech in to kar dvanajst, in zdi se da Colin Firth kliče po Oskarju za najboljšo moško vlogo.
Do pričetka Oskarjev 2011, bom na svojem blogu predstavil vseh deset filmov, ki se potegujejo v kategoriji za najboljši film. Stop by sometimes :)

2 komentarja:

  1. Kaj pa ti je blo tako bad pri The Town? A Gone baby gone ti tut ni bil dober?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ker je kliše za klišejem, ker je konec predvidljiv, ker mi gre na kurac podajanje neke prazne zgodbe in ker na splošno nisem naklonjen B.A. Gone baby gone mi je biu pa kr carski ja, začuda. :)

    OdgovoriIzbriši